Referat

Referat: Vartofta SK - Jung-Kvänum 10 IF

Det var ett damlag hårt drabbat av återbud som reste till Vartofta för match. Sjukdomar, skador och arbete gjorde att vi endast åkte med en avbytare.
Vartoftas plan var riktigt dålig. Ojämn och väldigt hoppig och väldigt svårspelad så skönspelet uteblev nästan helt och det handlade mest om kamp.
Ändå gör våra damer en heroisk insats och står upp väldigt bra under hela matchen. Visst Vartofta hade lite mer boll och skapade en del lägen men vi hade ändå ganska bra koll under matchen.
JK10-damerna tog också ledningen med 1-0 i den 17:e minuten när Matilda Krantz vackert knorrade in en frispark från ca 20 meter.
Effektivt av JK10 och det var ett ganska frustrerat Vartofta som spelade ganska fysiskt och på gränsen lite småfult då man ofta var väldigt sena in i duellerna.
Vartofta kvitterade till 1-1 efter dryga halvtimmans spel på en snabb spelvändning som friställde en spelare som snyggt placerade in bollen i mål. 1-1 stod sig också i paus.
I den andra halvleken så bestod matchbilden. Vartofta var det spelförande laget men JK10-damerna stod upp bra.
Tyvärr så hårdnade matchen till ganska rejält och det började bli lite grinigt och en del tveksamma domslut bidrog nog till detta. Våra tjejer stred tappert men fick allt svårare att skapa chanser.
Vi drabbades också av ett par skador under andra halvleken och det kulminerade när Kajsa Carlsson blev både onödigt och brutalt fälld efter en väldigt sen tackling med kvarten kvar. Kajsa fick också utgå ur matchen med smärtande fotled. Den avslutande delen av matchen var grinig och det var ett stympat JK10 som slutförde matchen.
I den 89:e minuten så kommer också Vartoftas segermål till 2-1 lite slumpartat efter att JK10 tappat boll på egen planhalva.
Inte helt ologiskt då Vartofta haft mer av spelet främst under andra halvlek.
Sammanfattningsvis så var det en tuff match för våra tjejer med tanke på förutsättningarna innan match. Vi gör ändå en riktigt bra match efter omständigheterna och spelar ganska smart.
Att Vartofta vinner är inget att säga om men vi visar upp en oerhörd kampvilja på planen. När planen inte tillåter nåt skönspel så får man ta fram viljan och kämpaglöden istället. Sen är blev det onödigt tufft på planen och domaren tillät kanske lite för mycket och det blev till slut väldigt irriterat ute på planen.
Närmast väntar match hemma mot Essungaalliansens U-lag. Då får vi ladda om batterierna.